Dance

Bij de Dancelessen leren we de kinderen verschillende dansjes aan, afgestemd op de leeftijd en het niveau van de groep.

Kinderen van 5 en 6 jaar zijn te oud om alleen maar spelletjes te doen, maar nog te jong om alleen maar te dansen. Daarom wisselen we dans en spel af. De eerste basisdingetjes op dansgebied worden op een speelse manier uitgelegd. Er wordt gedanst op allerlei soorten muziek. Daarbij krijgen we ook hulp van jessie. Dat is een boekje waarin een meisje allerlei oefeningen leert en als je de oefening net zo goed al kan als jessie krijg je daar een sticker voor en is je boekje vol krijg je een soort diploma. 

Vanaf ongeveer 7 jaar leren de kinderen echte dansjes op muziek van nu of musicalnummers. We zoeken de muziek zo veel mogelijk samen met de kinderen uit. Als ze muziek gevonden hebben die ze leuk vinden, dan maken we daar een dansje op. De les begint met een warming-up en daarna gaan we aan de slag met het leren van een dans. Aan het einde van de les doen we vaak nog een leuk spelletje.

Naarmate de kinderen ouder worden, zal de lat hoger worden gelegd. Er worden meer verschillende dansen geoefend en er wordt meer inbreng van de kinderen gevraagd om gezamenlijk tot een leuke dans te komen.

De Dancelessen worden gegeven in de gymzaal van de Sandenburg en de Brouwersdijk.


Lesrooster:


  • KdO-Dordrecht-Sponsor-Kamer-88-footer
  • KdO-Dordrecht-Sponsor-Nannings-footer
  • KdO-Dordrecht-Sponsor-RTC-Bezemer-Montage-footer
  • KdO-Dordrecht-Sponsor-Van-Rees-footer
  • KdO-Dordrecht-Sponsor-Winnie-de-Poeh-footer
  • KdO-Dordrecht-sponsor-Cela-Woonwereld-footer

Volg ons via social media