Turnen voor meisjes

De turnlessen voor meisjes zijn recreatieve lessen, waarbij op tal van gymtoestellen wordt geturnd. Ontspanning en plezier staan in deze lessen voorop. Meisjes vanaf 6 jaar zijn van harte welkom om mee te doen. Er zijn lessen voor verschillende leeftijdscategorieën.

De lesindeling
De les begint altijd met een gezamenlijke warming-up. Lekker even rennen, huppelen en hinkelen. Daarna volgen de grondoefeningen: zwaaien met de armen en benen en natuurlijk lenigheid. Na de warming-up verdelen we de meiden in groepen en werken we op de volgende toestellen: lange mat, brug ongelijk, de evenwichtsbalk, de ringen en sprong. We sluiten de les altijd af met een leuk spel.

Wedstrijden
Elk jaar doen de meisjes aan een aantal wedstrijden mee. Zo zijn er de jaarlijkse Onderlinge Wedstrijden. Ook doen we mee aan de Driekampen, een wedstrijd speciaal voor recreatiegroepen. Sommige groepen laten op deze wedstrijd ook een dansje zien, waar we tijdens de lessen ook op oefenen. Verder zijn er nog de springwedstrijden, waar onze turnsters ook aan meedoen.

Originele afsluiting
We sluiten het seizoen altijd op een originele manier af. Op de Brouwersdijk mogen de ouders bijvoorbeeld meeturnen!

De turnlessen voor meisjes worden gegeven in de gymzalen van de Sandenburg, de Brouwersdijk en het Van den Broek-erf.


Lesrooster:


  • KdO-Dordrecht-Sponsor-Kamer-88-footer
  • KdO-Dordrecht-Sponsor-Nannings-footer
  • KdO-Dordrecht-Sponsor-RTC-Bezemer-Montage-footer
  • KdO-Dordrecht-Sponsor-Van-Rees-footer
  • KdO-Dordrecht-Sponsor-Winnie-de-Poeh-footer
  • KdO-Dordrecht-sponsor-Cela-Woonwereld-footer

Volg ons via social media