Turnen voor jongens

De lessen turnen voor jongens zijn op recreatief niveau. Ontspanning en plezier spelen een grote rol in de lessen. Ben je 6 jaar of ouder, dan ben je hier van harte welkom!

Bewegen, bewegen, bewegen
Bewegen is erg belangrijk tijdens de turnlessen. Het uitgangspunt van bewegen is veel beurten maken. De groep wordt dan ook in kleinere groepjes verdeeld, die verschillende turnonderdelen oefenen. Hierbij is wel enige zelfstandigheid vereist. Bij het onderdeel waar de leiding is, doen de jongens oefeningen waarbij ze hulp nodig hebben. Bij de andere onderdelen doen de jongens oefeningen die ze zelf kunnen.

De les in het kort
Voordat de les begint, zetten we gezamenlijk de toestellen op. Dan begint de les met een korte warming-up: even warmlopen en spieren losmaken. Na de warming-up worden de groepjes gevormd. Een groepje werkt dan op één of meerdere onderdelen. De basisonderdelen voor jongens zijn sprong, brug, ringen, rekstok, lange mat en voltige.
Aan het eind van de les ruimen we de toestellen weer met elkaar op. Is er nog tijd over, dan springen we minitrampoline of we doen een spelletje.

Wedstrijden
De jongens doen per seizoen aan een aantal wedstrijden mee. De belangrijkste zijn natuurlijk de Onderlinge Wedstrijden. Daarnaast doet een groepje nog mee aan de Driekampen.

De turnlessen voor jongens worden gegeven in de gymzaal van de Sandenburg en het Van den Broek-erf.


Lesrooster:


  • KdO-Dordrecht-Sponsor-Kamer-88-footer
  • KdO-Dordrecht-Sponsor-Nannings-footer
  • KdO-Dordrecht-Sponsor-RTC-Bezemer-Montage-footer
  • KdO-Dordrecht-Sponsor-Van-Rees-footer
  • KdO-Dordrecht-Sponsor-Winnie-de-Poeh-footer
  • KdO-Dordrecht-sponsor-Cela-Woonwereld-footer

Volg ons via social media