• Home
  • Organisatie
  • Vertrouwenspersoon

Vertrouwenspersoon

KdO Dordrecht Josefine Treijtel

Josefine Treijtel

Tel  06 - 44818343  
e-Mail   josefine@kdodordrecht.nl   

(Bij geen gehoor kun je een voicemail bericht achterlaten met daarin je telefoonnummer, je wordt dan zo snel mogelijk terug gebeld)

Even voorstellen:
Graag stel ik mij voor als nieuwe vertrouwenspersoon van KdO. Mijn naam is Josefine, ik ben uit bouwjaar 1975 en heb twee dochters waarvan de jongste, Mirjam al jaren met veel plezier bij KdO turnt. Via Mirjam ben ik actief betrokken geraakt bij KdO en heb vier jaar lang het penningmeesterschap op mij genomen. Ik heb KdO leren kennen als een hele gezellige warme familie vereniging, waar plezier in de sport altijd centraal staat. Als bestuurslid heb ik van dichtbij meegemaakt wat voor mooie lessen en activiteiten de vereniging voor de leden organiseert. Inmiddels heb ik het penningmeester stokje overgedragen aan Shannon omdat het voor mij nodig was om zelf weer meer te gaan bewegen en minder tijd achter mijn computer door te brengen.

Als moeder heb ik gezien hoe Mirjam altijd veel plezier heeft in de trainingen, hoe ze wordt uitgedaagd om steeds een stapje beter te worden maar ook hoe liefdevol ze wordt opgevangen als het even niet meezit (bv. na een val van de brug tijdens een wedstrijd). Ik gun het ieder kind om een hobby te kunnen uitoefenen in een veilige en vertrouwde omgeving en daarom is het belangrijk voor een vereniging als KdO om een vertrouwenspersoon te hebben waar iedereen terecht kan als dat vertrouwen even weg is. Toen Benita mij vroeg om haar op te volgen als vertrouwenspersoon heb ik daarom ook niet lang nagedacht.

Wat doet een vertrouwenscontactpersoon?
De vertrouwenscontactpersoon luistert naar je verhaal en helpt je zoeken naar mogelijkheden om de situatie op te lossen. Informatie wordt strikt vertrouwelijk behandeld. De vertrouwenscontactpersoon kan je helpen om een klacht in te dienen bij de vereniging, sportbond of politie. Maar gewoon even praten kan ook. Zijn er incidenten van grensoverschrijdend gedrag, in welke vorm dan ook, neem dan contact met de vertrouwenscontactpersoon op.

Veilig sportklimaat
KdO is van mening dat iedereen die sport, dit moet kunnen doen in een veilige omgeving. Wanneer een lid van onze vereniging te maken krijgt met seksuele intimidatie of zich op een andere manier onveilig voelt, is het belangrijk te weten dat hij of zij terecht kan bij een vertrouwenscontactpersoon voor hulp, ondersteuning en advies of gewoon een luisterend oor. Wanneer iemand zich onveilig voelt kan dit veel emoties en vragen oproepen. Ook bij mensen die niet direct slachtoffer maar getuigen zijn. Blijf er niet mee rondlopen. Signaleer het en praat erover met iemand in wie je vertrouwen hebt. Erover praten is vaak moeilijk, maar het kan prettig zijn om met iemand van buitenaf te kunnen praten en advies te geven.

Naast KdO hebben ook de KNGU en NOC*NSF een aantal vertrouwenscontactpersonen en adviseurs aangesteld op wie iedereen die lid is van een sportvereniging gratis een beroep kan doen. Meer informatie hierover en de contactgegevens kunt u hier vinden.

Volg ons via social media