• Home
  • Organisatie
  • Vertrouwenspersoon

Vertrouwenspersoon

KdO Dordrecht Benita Beekhof

Benita Beekhof

Tel  06 - 12129545   
e-Mail   benita@kdodordrecht.nl   

(Bij geen gehoor kun je een voicemail bericht achterlaten met daarin je telefoonnummer, je wordt dan zo snel mogelijk terug gebeld)

Even voorstellen:
Mijn naam is Benita Beekhof en ik ben 41 jaar. Ik ben getrouwd en heb een zoon van 9 jaar. Mijn meisjesnaam is Nagtegaal en ik ben de oudste dochter van Cokky en Lex. Mijn ouders en mijn zus Tamara zijn, net als ik, al vele jaren zeer actief betrokken bij KdO. Zelf ben ik ongeveer mijn hele leven al lid van KdO. Daarbij heb ik in de afgelopen 20 jaar lesgegeven bij KdO aan zowel kinderen (kleuters, jongens- en meisjes) als volwassenen. Op dit moment geeft ik les aan de selectiegroep. KdO is een erg gezellige vereniging, waar ik met veel plezier bij betrokken ben. Wat mij zo aanspreekt binnen de club, is dat het plezier onder elkaar en in de sport centraal staat; ook bij de selectieafdelingen. Het is natuurlijk heel belangrijk dat iedereen dit plezier ervaart en dat we samen een veilig sportklimaat bewaken. Ik wil daaraan heel graag mijn steentje bijdragen en heb mij daarom als vertrouwenscontactpersoon beschikbaar gesteld. Wat als ongewenst gedrag wordt ervaren, kan per persoon verschillen. Jij bent degene die bepaalt waar voor jou de grens ligt! Ervaar je ongewenst gedrag en kom je er zelf niet uit, dan kan je bij mij volledig vertrouwelijk je verhaal kwijt en bekijken we samen welke stappen er mogelijk zijn!

Wat doet een vertrouwenscontactpersoon?
De vertrouwenscontactpersoon luistert naar je verhaal en helpt je zoeken naar mogelijkheden om de situatie op te lossen. Informatie wordt strikt vertrouwelijk behandeld. De vertrouwenscontactpersoon kan je helpen om een klacht in te dienen bij de vereniging, sportbond of politie. Maar gewoon even praten kan ook. Zijn er incidenten van grensoverschrijdend gedrag, in welke vorm dan ook, neem dan contact met de vertrouwenscontactpersoon op.

Veilig sportklimaat
KdO is van mening dat iedereen die sport, dit moet kunnen doen in een veilige omgeving. Wanneer een lid van onze vereniging te maken krijgt met seksuele intimidatie of zich op een andere manier onveilig voelt, is het belangrijk te weten dat hij of zij terecht kan bij een vertrouwenscontactpersoon voor hulp, ondersteuning en advies of gewoon een luisterend oor. Wanneer iemand zich onveilig voelt kan dit veel emoties en vragen oproepen. Ook bij mensen die niet direct slachtoffer maar getuigen zijn. Blijf er niet mee rondlopen. Signaleer het en praat erover met iemand in wie je vertrouwen hebt. Erover praten is vaak moeilijk, maar het kan prettig zijn om met iemand van buitenaf te kunnen praten en advies te geven.

Naast KdO hebben ook de KNGU en NOC*NSF een aantal vertrouwenscontactpersonen en adviseurs aangesteld op wie iedereen die lid is van een sportvereniging gratis een beroep kan doen. Meer informatie hierover en de contactgegevens kunt u hier vinden.

  • KdO-Dordrecht-Sponsor-Kamer-88-footer
  • KdO-Dordrecht-Sponsor-Nannings-footer
  • KdO-Dordrecht-Sponsor-RTC-Bezemer-Montage-footer
  • KdO-Dordrecht-Sponsor-Van-Rees-footer
  • KdO-Dordrecht-Sponsor-Winnie-de-Poeh-footer
  • KdO-Dordrecht-Sponsoren-Poelman-Makelaar-footer
  • KdO-Dordrecht-sponsor-Cela-Woonwereld-footer

Volg ons via social media